2019.08.24
събота
12:25
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини

Нидал Алгафари гостува в Копривщица

По покана на община Копривщица и читалище „Хаджи Ненчо Палавеев"  в Копривщица гостува Нидал Алгафари. В конферентната зала на старото копривщенско училище бе представена четирилогията  „Боже, защо Господ лъже?“, „Аллах, милост нямаш ли?", "Любиш ли ти Бога си“ и „Орисани да избираме“.

Авторът представи себе си с кратки автобиографични щрихи  и сподели причината и повода за създаване на четирилогията. Епохата, в която се развива действието, е 1700 до 1800 година.  Чрез живота на героите  авторът ни докосва до любовта, традициите, обичаите, труда, вярванията на предците и мъдростта им. Чрез образите вплетени в сюжетната линия на калушари, нестинари, монаси, попове, дервиши, богомили, даалии, казъблаши, читателят ще открие места и личности, които разкриват необикновената сила на българския дух. 

Авторът бе поздравен от кмета на общината Генчо Герданов. На събитието присъства и заместник директорът на СУ „Любен Каравелов“ Теодора Цоловска.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-08-13 10:43
Източник: Средногорие - Медия
Автор: Елена Чумпова
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"