По покана на община Копривщица и читалище „Хаджи Ненчо Палавеев"  в Копривщица гостува Нидал Алгафари. В конферентната зала на старото копривщенско училище бе представена четирилогията  „Боже, защо Господ лъже?“, „Аллах, милост нямаш ли?", "Любиш ли ти Бога си“ и „Орисани да избираме“.

Авторът представи себе си с кратки автобиографични щрихи  и сподели причината и повода за създаване на четирилогията. Епохата, в която се развива действието, е 1700 до 1800 година.  Чрез живота на героите  авторът ни докосва до любовта, традициите, обичаите, труда, вярванията на предците и мъдростта им. Чрез образите вплетени в сюжетната линия на калушари, нестинари, монаси, попове, дервиши, богомили, даалии, казъблаши, читателят ще открие места и личности, които разкриват необикновената сила на българския дух. 

Авторът бе поздравен от кмета на общината Генчо Герданов. На събитието присъства и заместник директорът на СУ „Любен Каравелов“ Теодора Цоловска.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален филм
  • 18:30 - Документален филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 21:30 - Документален филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"