2019.05.22
сряда
01:58
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Областният управител се срещна с посланика на Япония

Областният управител се срещна с посланика на Япония

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров проведе работен обяд с посланика на Япония у нас Негово Превъзходителство Масато Ватанабе в резиденцията на посланика. Срещата беше по покана на Масато Ватанабе във връзка със сключването на споразумение за сътрудничество между префектура Хокайдо и Софийска област.

По време на срещата се акцентира върху сътрудничество в областта на логистиката, селското стопанство, туризма и културно-историческия туризъм. Японската страна проявява интерес към развитието на високите технологии и към производството на традиционни български продукти. Особено внимание беше отделено на възможностите за развитие на ски туризма.

Тодоров и Ватанабе бяха единодушни, че фестивалът „Копривщица пее“ представлява интерес за японската страна.

Областният управител покани деца от Хокайдо да посетят Софийска област.

Тодоров подари на Ватанабе плакет на Софийска област и традиционни български народни кукли и го покани заедно да открият следващия фестивал „Копривщица пее“.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-04-11 16:33
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"