2019.04.22
понеделник
01:33
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Областта ще си партнира с агенцията за българите в чужбина

Областта ще си партнира с агенцията за българите в чужбина

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров и директорът на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев сключиха споразумение за сътрудничество.

Целта на споразумението е съвместна работа за засилване на контактите и сътрудничеството между българските общности по света и България в условия на трайно партньорство и в интерес на българската държава и нейните граждани.

Сътрудничеството е в областта на работата с млади хора, образование, култура, спорт, младежки дейности, трансгранично сътрудничество, насърчаване на инвестициите в Софийска област, взаимодействие с органите на местното самоуправление и местната администрация с оглед побратимяване на градове от страната и чужбина. Един от приоритетите на споразумението е създаване на условия за мотивиране към професионална реализация на територията на Софийска област на наши сънародници, живеещи в чужбина.

На базата на сключеното споразумение предстои посещение на ученици от общини от Западните покрайнини на вилата на Областната администрация в курорта „Боровец“.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-07-06 16:26
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"