Община Пирдоп представи обследване на водохващанията

 

На 25 юни се проведе редовно заседание на ОбС-Пирдоп. Сесията се състоя в село Душанци. Беше разгледан дневен ред от 7 точки.

В точката за питания, мнения и становища бяха дискутирани различни въпроси от местен характер. Кметът на общината Ангел Геров информира аудиторията за резултатите от обследването на водохващанията в общината. Той представи на съветниците и снимков материал. Стана ясно, че сега населението ползва вода от едното водохващане „Въртопа” и то по-малкото, защото по-голямото се нуждае от сериозно почистване. Водохващането „Куфарита”, което според кмета е с най-хубавата вода, също може да се възстанови, но трябват средства. Същото е положението и с това на „Еленско”. Резервоарите също са компрометирани и имат нужда от спешен ремонт. Като цяло Геров сподели, че всички водохващания както и довеждащите водопроводи се нуждаят от ремонт, но държавното ВиК дружество не се ангажира. Проблеми с евентуален ремонт би имало и заради това, че „Въртопа” се намира в Централен Балкан. Кметът обобщи мнението си със старата приказка „Вода газим, жадни ходим”. Иначе той смята, че засега, заради обилните валежи напоследък, общината няма да има проблеми с липса на вода.

На сесията беше предложено общината да се оттегли от ВиК Асоциацията, но не беше прието с мотивите, че оттеглянето няма да промени нищо, тъй като ще останем част от държавното ВиК дружество, което стопанисва и управлява съоръженията.

Пълен запис от заседанието може да гледате в събота – 27 юни от 17:00 часа или в неделя – 28 юни от 19:00 часа по „Средногорие Медия” или на интернет платформата на медията.

Публикувана на: 2020-06-26
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"