2019.06.26
сряда
23:21
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
ОбС-Пирдоп промени данъците на МПС според новия закон

ОбС-Пирдоп промени данъците на МПС според новия закон

Във връзка с промени в Закона за местните данъци и такси и в Закона за корпоративното подоходно облагане, влезли в сила от месец декември миналата година, общинските съветници на Пирдоп проведоха извънредно заседание. Съветниците дискутираха промяна на Наредбата за определяне размера на местните данъци.

Припомняме, че депутатите направиха промени в закона, с които увеличиха данъците на автомобилите, предимно на по-старите и замърсяващи околната среда. Определена е нова формула за изчисляване на данъка на колите. Единият компонент е имущественият, който визира мощността на двигателите и годината на производство. Другият е екологичният, който визира  Euro-стандарта за ограничаване на вредните емисии, на който отговаря автомобила. Така данъкът за най-старите и масови коли вероятно ще се повиши с до 30%. Законът дава само рамката за определянето на данъците и дава право на общинските съвети по места да определят точните ставки за различните категории автомобили.

На сесията пирдопските съветници, по предложение на съветник Кафеджиев, оставиха данъка за най-масовите автомобили в общината с минималните ставки, определени по закон. Така някои собственици на автомобили вероятно ще почувстват леко повишение на данъка си, което е заложено изначално в държавния закон.

Изчисляването на налога и подготовката за събирането му вероятно ще приключи до края на другия месец. Така че собствениците на автомобили ще могат да заплатят новия си данък от месец март и тогава ще разберат реалната му стойност.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-01-09 16:24
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"