2019.03.19
вторник
10:45
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
ОбС-Пирдоп проведе радовно заседание

ОбС-Пирдоп проведе радовно заседание

На 26 юли се проведе редовно заседание на ОбС-Пирдоп. Сесията започна с разглеждане на дневния ред от три точки, към който беше добавена и точка „Разни”.

Съветниците дадоха съгласие за създаване на социално предприятие, което ще бъде финансирано изцяло от европейските фондове и ще даде работа на уязвими групи от населението.

Повече дебати имаше в точка „Разни” и точка „Питания”. Към кмета и общинската администрация бяха отправени въпроси от различно естество. Най-дълги дебати предизвика предстоящият ремонт на детските градини в града. Стана ясно, че в първия етап от ремонта ще бъдат обхванати два филиала от детската градина. Единият със сигурност ще бъде филиал „Снежанка”. Присъстващите в залата родители изразиха мнение, че от най-спешен ремонт се нуждае филиал „Невена Генчева”. Кметът поясни, че ако процедурата не се забави, ремонтът ще започне едва в средата на август. Така недостатъчното време може да доведе до сборни групи. Ако времето през есента позволи, ще се ремонтират всичките детски заведения. Геров заяви, че изборът на втория филиал ще направи след срещи с ръководство, персонал и родители.

Кметът даде информация около пораженията след проливните дъждове. Стана ясно, че щетите не са малко – има наводнени частни домове, унищожени реколти и материални щети по общинско имущество. Най-голяма опасност представлява активиралото се свлачище край Пирдоп, което може да предизвика проблеми във водоснабдяването на долната част на града. В тази връзка съветник Додов информира земеделските производители, че ако е унищожена цялата им реколта, в седем дневен срок следва да подадат заявление.

Съветници и граждани отправиха въпроси за кърпенето на улици, за опасните дървета в града, за бездомните кучета и други.

Пълен запис от сесията може да гледате в събота – 28 юли от 17:30 часа, и в неделя – от 19:00 часа, по „Средногорие Медия” или на интернет платформата на медията. 

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-07-27 15:09
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"