2019.02.21
четвъртък
14:44
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
ОбС-Пирдоп проведе редовно заседание

ОбС-Пирдоп проведе редовно заседание

На 28 юни се проведе редовно заседание на Общински съвет - Пирдоп. Бяха разгледани седем въпроса от местен характер.

В началото на сесията съветници и граждани отправиха своите питания към кмета Ангел Геров и към Общинската администрация. Постъпиха въпроси за асфалтирането на улици в града, за промяната в регулирането на движението в центъра, за оградата на гробищния парк, за състоялото се Общо събрание на болницата и други. Кметът отговори на въпросите и даде информация за провелото се събрание в болницата. За същото „Средногорие Медия” вече съобщи. Новият управител на лечебното заведение е д-р Юлия Димитрова. Кметът информира и за провелата се среща с ръководството на Областната дирекция на МВР в София, за която медията също съобщи. На тази среща кметът Геров поиска обезпечение на района с патрули.

По дневния ред съветниците  дискутираха дълго предложението за промяна на Наредбата за условията и реда за предоставяне на социалната услуга -  Домашен социален патронаж. Промяната се състои в това, клиентите на патронажа да внасят депозит за услугата в размер на 50 лева. Предложението на администрацията е продиктувано от недобросъвестните платци. Кметът разясни, че общината няма право да ползва тези пари за друго и те ще бъдат връщани на добросъвестните клиенти, а при останалите – ще покриват част от задълженията. След дълги дебати съветниците не приеха подобно предложение.

Останалите точки от дневния ред бяха приети.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-06-29 19:50
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"