2018.10.22
понеделник
07:34
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
ОбС-Пирдоп проведе редовно заседание

ОбС-Пирдоп проведе редовно заседание

На 30 ноември ОбС-Пирдоп проведе месечното си редовно заседание. Предварителният дневен ред от 13 точки беше допълнен с още две.

Сесията започна традиционно с питания към кмета и Общинската администрация. Постъпиха въпроси от съветници и граждани за дървата за огрев на душанчани, за обществения транспорт и други. Беше изложен проблем, възникнал с безплатните закуски за учениците до четвърти клас. Стана ясно, че проблемът е свързан с некачествени закуски, които се предлагат на децата. Кметът заяви, че е взел отношение по въпроса и има обещанието на фирмата и на директора на училището, че това няма да се повтори. Дълги дебати се проведоха по въпроса за регионалното депо за твърди битови отпадъци. Кметът Ангел Геров заяви, че Община Златица, на чиято територия се намира депото и е поела ангажимент за озаконяването на сдружението за управление на отпадъците «Средногорие Еко», не предоставя необходимата информация по въпроса, касаещ всички общини в района. Той отново изрази съмнение, че сдружението е легитимно, предвид липсата на информация за него в Софийски окръжен съд.

По дневния ред съветниците разгледаха и обсъдиха цените на дървесината за следващата година. Стана ясно, че се очаква леко повишение с около 10%. На сесията управителят на  общинското предприятие «Пролет» Нина Драгнева направи отчет на приходите и разходите на фирмата за деветмесечието. След дискусия стана ясно, че фирмата има неразплатени задължения, служителите получават ниско заплащане, а управителят търпи проверки за злоупотреби. В крайна сметка съветниците не приеха за сведение направения отчет.

Дълго време беше отделено и на отчета на болницата. Доктор Веселин Господинов, който е член на Управителния съвет на болницата, представи отчета. Отново се акцентира върху неизпълнения ангажимент на общините Златица и Антон за дофинансиране на месечния дефицит на лечебното заведение. След дълги дискусии и въпроси от страна на съветници и граждани, отчетът беше приет. Приет беше и отчетът на Медицински център 1 – Пирдоп, който показва дефицит от около 2000 лв. на месец. Управителят д-р Пламен Стоянов сподели още, че в медицинския център са направени няколко ремонта със средства от дарения и че в най-скоро време центърът вече ще разполага с гинеколог и хирург.

Във връзка с разработването на областна здравна карта съветниците решиха представител на Община Пирдоп в комисията по разработването да бъде председателят на съвета Мария Шентова.

ОбС-Пирдоп взе и други решения.

Моля, обърнете внимание, че считано от това издание на предаването «Местен парламент» през интернет платформата и поради големината на видео файловете, за по-голямо удобство ще имате възможност да гледате заседанията в няколко части.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2017-12-01 16:25
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"