2019.03.22
петък
10:44
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
ОбС-Златица проведе извънредно заседание

ОбС-Златица проведе извънредно заседание

Общински съвет в Златица проведе извънредно заседание. То се състоя на 1-ви март от 14 часа в малката зала на читалище „Христо Смирненски“. Присъстваха 12 от 13-те общински съветника. Дневният ред включваше 8 въпроса.

Заседанието започна със спор между общински съветник Рашев и кмета на общината. Рашев даде разяснения защо е разлепвал съобщения из село Църквище. Той цитира писмо до него от Областния управител относно възможността населението да може да подава заявления за доставка на дърва за огрев. Кметът Магдалена Иванова обясни, че заявления няма да се приемат, защото дърва за огрев не могат да бъдат доставени на населението, докато съветниците не приемат годишния план за ползване на дървесина.

Гражданинът Шиеков поиска от кмета да не заплаща предвидените в бюджета 65 хиляди лева за дофинансиране на МБАЛ-Пирдоп. Той призова и съветниците да не допускат да се плащат пари за болницата. Имаше и други питания по различни въпроси. Магдалена Иванова предаде папка с документи на съветник Герасимова. По думите й, в нея има доказателства, че цитираният съветник от БСП в Чавдар не е член на партията, визирайки спор между нея и Цветелин Кънчев от предишното заседание.

Общинските съветници одобриха дейностите по годишната програма за насърчаване на развитието между община Златица и „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ за 2018 година. По нея дружеството ще дари 51 хиляди лева, които се разпределят по равно за инвестиции в селата Църквище, Карлиево и Петрич.

Съветниците дадоха съгласие за кандидатстване за финансиране на подмяна на водопровод и настилка по улиците „Юри Гагарин“, „Георги Бенковски“, „Оборище“ и „Панайот Хитов“ в Златица.

Всички други въпроси от дневния ред, касаещи бюджет, план-сметка за сметосъбиране, годишен план за дървесина и други, бяха отхвърлени от съветниците – най-често със 7 гласа „въздържал се“ и 5 гласа „за“.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-03-02 17:01
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"