2019.01.24
четвъртък
06:50
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Отбелязахме 180 години от рождението на Левски

Отбелязахме 180 години от рождението на Левски

Вечерта  на 18 юли на рида Гълъбец край Буново беше организирано тържествено честване на 180 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. За да отдадат почит до мемориала в негова памет, застанаха множество признателни българи.

Присъстваха кметът на Община Мирково Цветанка Йотина, кметът на кметство Буново Николай Точев, председателят на Общинския съвет, съветници, служители в общинската администрация. Събитието уважиха кметът на Община Челопеч и председателят на Общинския съвет, представители на ръководствата на «Елаците  Мед» и «Геотехмин», членове на «Съхрани българското» - Пирдоп и множество граждани от района.

Събитието беше организирано от Община Мирково, кметство Буново и читалище «Светлина 1905» с.Буново.

Честването започна с химна на Република България. Председателят на читалището в Буново Милена Петровска произнесе реч по повода. Музикално-поетичен рецитал изнесоха женската певческа група «Соколов камик» от Буново и малките самодейци към читалището. В програмата взеха участие и ученици от ОУ «Георги Бенковски» с. Мирково. Беше прочетен поздравителен адрес от «Елаците Мед».

Честването продължи с музикално-поетичен рецитал на актьора Иван Налбантов и флейтиста проф. Кимбалов. Пред мемориала бяха поднесени венци и цветя. Събитието завърши със заря.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2017-07-19 17:16
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"