2019.03.22
петък
09:57
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Отбелязваме 145 години от гибелта на Левски

Отбелязваме 145 години от гибелта на Левски

На 19-и февруари, когато България отдава почит към своя велик син Васил Левски, традиционно се организира поклонение на мемориала, намиращ се на рида «Гълъбец» край Буново. Тази година се навършват 145 години от гибелта на Апостола. На церемонията в негова памет се събраха множество признателни жители на Средногорието, кметът на община Мирково Цветанка Йотина, служители в общинска администрация, представители на "Елаците-Мед" и "Геотехмин", ученици, учители и медии. За да отдадат своята почит в церемонията, се включиха и членове на клуб «Поп Недельо» -  с. Мирково.

Поздравителни адреси бяха прочетени от името на проф.д-р Цоло Вутов, управител на „Геотехмин“, и от Драгомир Драганов, изпълнителен директор на „Елаците-Мед”.

Председателят и служители на читалището в с. Буново изнесоха рецитал. Бяха припомнени факти около живота и делото на Апостола. Женската певческа група изнесе музикално-поетичен рецитал. Рецитал изнесоха и ученици от община Мирково. Прозвучаха известни стихове и тематични песни, посветени на Дякона.

С едноминутно мълчание и падане на колене присъстващите почетоха паметта на Левски. В негова чест членовете на клуб „Поп Недельо” - село Мирково възпроизведоха възпоменателни изстрели.

Пред мемориала бяха поднесени венци и цветя от името на община Мирково, клуб «Традиция», «Елаците-Мед», "Геотехмин", признателни граждани от района.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-02-19 16:41
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"