2019.09.18
сряда
16:22
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Отбелязваме 181 години от рождението на Левски

Отбелязваме 181 години от рождението на Левски

На 18 юли на рида Гълъбец край Буново беше организирано тържествено честване на 181 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски. За да отдадат почит до мемориала в негова памет, застанаха множество признателни българи.

Присъстваха кметът на община Мирково Цветанка Йотина, заместник кметът Велко Лисев, секретарят на общината Цвета Попова, кметът на кметство Буново Николай Точев, председателят на общинския съвет Павел Данкин, съветници, служители в общинската администрация. Събитието уважиха представители на ръководствата и служители на «Елаците  Мед» и «Геотехмин» и множество граждани от района.

Събитието беше организирано от община Мирково.

Председателят на читалището в Буново Милена Петровска произнесе реч по повода. Музикално-поетична програма изнесоха женска певческа група «Соколов камик» от Буново, ученици от ОУ „Георги Бенковски” – Мирково и детска вокална група „Буновско славейче”.

Пред мемориала бяха поднесени венци и цветя.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-07-18 15:45
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"