Отчетоха партньорската програма на Златица и Аурубис

 

Днес – 13 януари, в сградата на община Златица се състоя кратка пресконференция по отчитането на изпълнението на социалната програма   между общината и голямото медодобивно предприятие в района – „Аурубис България”. Присъстваха кметът Стоян Генов, общински служители, председателят на общинския съвет, изпълнителният директор на компанията-партньор Тим Курт, служители, медии.

Беше направен кратък анализ на партньорските отношения между общината и компанията, както и осъществените проекти в града и съставните села през изминалата 2020 година.  

Кметът Генов изказа задоволството си от доброто сътрудничество и набеляза някои от най-значимите проекти. Акцент беше поставен върху завършването на третия етап от надграждането на видеонаблюдението в Златица и селата Карлиево, Църквище и Петрич, създаването на здравни кабинети по селата и някои проекти за популяризиране на общината като туристическа дестинация. През първата година от двугодишната програма между общината и компанията бяха осъществени още редица инфраструктурни, образователни, социални, културни и енергийни проекти.

Детската вокална група „Звездица” получи нови сценични костюми, които бяха тържествено връчени на ръководителя ѝ Цветанка Георгиева. Кметът представи и книгата „Капан за сънища” на младата авторка от Златица Светлина Ангелова. Екземпляр от нея получиха всички присъстващи.

Бяха представени и допълнителните проекти, осъществени от компанията на територията на общината. Генов отбеляза и доброто сътрудничество в проекти на компанията като преминаването на газопровода и фотоволтаичния парк. Тим Курт приветства общинското ръководство и заяви благодарност за ползотворното партньорство, а Ивайло Георгиев сподели, че компанията е осъществила и проекти за хората в неравностойно положение, както и че ще продължи сътрудничеството си с община Златица.

Последва посещение на място на обектите, където са осъществени проектите в града и трите села.

Публикувана на: 2021-01-13
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


>

Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"