2019.01.23
сряда
15:22
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Павел Митков представи изложба в Копривщица

Павел Митков представи изложба в Копривщица

На 22 май, в комплекс „20 април“ в Копривщица, беше открита изложба на художника Павел Митков “Вечната българка“. Събитието се проведе с подкрепата на „Елаците-Мед”.

Младият художник сподели, че платната на тази изложба са  вдъхновени от съхранените до днес български традиции и красотата на  българската носия и жена. В началото на кариерата си Павел Митков изработва платната си сам от стари чаршафи, които опъва върху ръчно сковани подрамки от отпадъчни палета. По това време отваря и първото си ателие в Студентски град, а първата му самостоятелна изложба е през 1998-ма година в музей "Земята и хората".

Картини на Павел Митков присъстват в колекциите на руския президент Владимир Путин, краля на Белгия Албер II, Папа Йоан Павел II, Папа Бенедикт XVI, бившия кмет на Москва Юрий Лужков, сенатор Хилъри Клинтън и др.

Интересна част от неговата биография е участието му във филма „Операция „Шменти капели“.

На събитието по откриването на експозицията присъстваха представители на „Елаците-Мед”, кметът на община Мирково Цветанка Йотина, служители на Дирекция на музеите в Копривщица, Бойка Дюлгярова – директор на СУ „Любен Каравелов”, общественици, граждани.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-05-23 15:55
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"