Пенчо Геров стана почетен гражданин на Чавдар

 

В петъчната вечер – на 26 юни, ОбС-Чавдар проведе тържествено заседание. То се състоя в местността „Света Петка” край селото и беше с една точка, а именно удостояването на бившия кмет Пенчо Геров със званието „Почетен гражданин на община Чавдар”.

Гости на тържествената сесия бяха депутатът Лало Кирилов, ръководство и представители на „Елаците-Мед”, „Дънди Прешъс Металс Челопеч”, Асоциация Общински гори, частни фирми, общински служители, близки и приятели на Геров.

Събитието започна с химните на Република България и на ЕС. Тържествената сесия беше открита от председателя на ОбС-Чавдар Мария Томева. Тя даде думата на кмета Григор Даулав. Той приветства присъстващите и сподели, че идеята за връчването на почетния приз е „прегърната” от всички 11 съветници.

Григор Даулов – кмет на община Чавдар: “Идеята беше, на същата тази сцена на празника на общината да бъде връчена тази почетна титла. По обективни обстоятелства това не можеше да се осъществи.”

Той покани на сцената бившия кмет на община Чавдар от 2003 до 2019 година - Пенчо Геров, и негов наставник в изминалите 15 години като му благодари за съвместната работа и предадения опит.

Даулов тържествено връчи почетния приз за изключителен принос, със своите действия като кмет и със своята обществена ангажираност, за цялостното развитие и подем на общината и налагането ѝ като модел за устойчиво развитие. Дългогодишният кмет на община Чавдар Пенчо Геров благодари за признанието и вниманието на всички негови партньори през годините, на администрацията и на семейството си като заяви, че почетният знак е обща заслуга.

Пенчо Геров: “Ще започна с нещо, което задължително трябва да кажа. Благодаря Ви! От сърце Ви благодаря мили хора за това, че ме удостоихте с най-високата чест на община Чавдар. В живота си поработих доста дълго, цели 63 години. Бях награждаван много пъти. Когато бях служител на медодобивния завод получавах много награди включително и златен орден на труда. Като кмет мисля, че 12 или 13 години съм обявяван за кмет на годината в раздела “най-малки общини”. Получавал съм много, много награди за благоустроено село, за европейско село. Всички тези награди аз съм ги приемал като израз на това, че се одобрява моят труд, че политиката, която водя за развитие на Чавдар е правилна. Днешната награда обаче, като че ми е много скъпа. Много скъпа затова, защото човекът, който е предложил да бъда удостоен, беше 15 години редом до мен. Беше моят първи заместник и за всички успехи, които сме постигнали в община Чавдар, той има определена заслуга.”

Почетният гражданин на община Чавдар Пенчо Геров прие поздравленията на всички партньори през годините и на своите близки. Отец Недко Бръмбаров отслужи тържествен водосвет и с „На многая лета” пожела здраве и благоденствие. Специален музикален поздрав поднесе Тодор Цачев. Администрацията и общинският съвет на Чавдар бяха подготвили изненада. Специален гост беше любимата певица на Геров Росица Пейчева и нейният ансамбъл – формация „Етно ритъм”. Те поднесоха своите поздравления и подаръци. Тържеството продължи с изпълнения на любими песни от родопския край, кръшни хора и коктейл. 

Публикувана на: 2020-06-29
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Ако сте решили да си сложите ваксина срещу "Ковид-19", на коя ваксина ще се доверите?
На тези, одобрени от ЕС
Руската ваксина
Китайска ваксина
Българска ваксина
Няма да сложа никаква ваксина

Телевизионна програма


 • 11:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 1
 • 13:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 2
 • 15:40 - Дневен информационен радиоблок, емисия 3
 • 17:00 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия 1
 • 18:50 - Телевизионен сериал
 • 19:40 - Информациона емисия 2
 • 19:50 - Телевизионен сериал
 • 20:40 - Информационна емисия 3
 • 20:50 - Телевизионен сериал
 • 21:40 - Информационна емисия 4
 • 21:50 - Научно-популярен филм
 • 22:30 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"