2018.09.21
петък
23:02
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Петокласници от Пирдоп бяха Олимпийски богове

Петокласници от Пирдоп бяха Олимпийски богове

В СУ „Саво Савов” - Пирдоп, в часа по литература на преподаватела Росица Чернева, се проведе открит урок, посветен на боговете на Олимп. Урокът беше представен от петокласниците и беше по повод приключването на учебния материал за древногръцките митове и легенди.

Преподавателя Чернева  и учениците направиха кратък преговор на учебното съдържание за Олимпийските богове. Гости в класната стая бяха ученици от осми клас, в чийто учебен материал също фигурират древногръцките митове и легенди.

Възпитаниците на Чернева от 5 „а” клас бяха подготвили драматизация на разпределението на царствата между Олимпийските богове. Децата се бяха постарали да изглеждат автентично с костюми и аксесоари и се превъплатиха в своите герои. Ролите на Зевс, Хера, Посейдон, Арес, Хермес, Хефест, Афродита, Атина, Аполон, Артемида, Хестия, Деметра, Дионис и Хадес бяха изиграни подобаващо. Младите богове разпределиха царствата си и влязоха във владенията си.

Целта на урока беше да затвърди знанията по литература на учениците в раздела за гръцките богове, да направи темата по-интересна и запомняща се. 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2017-10-11 15:55
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"