2019.08.25
неделя
02:16
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Петокласници от Пирдоп представиха драматизация

Петокласници от Пирдоп представиха драматизация

В детския отдел на библиотеката към читалище „Напредък” в Пирдоп беше представена постановка по приказката „Пекарна „Захар и канела”. Нови приятели”. Драматизацията беше подготвена от ученици от 5 „а” клас към СУ „Саво Савов” и участници в читателския клуб към библиотеката. Присъстваха родители, близки и приятели на младежите. Библиотекарят Захаринка Бодурова приветства всички и разказа за дейността на читателския клуб. Стана ясно, че учениците участват в Националната награда „Бисерче вълшебно”, чиято цел е да насърчи четенето сред подрастващите. Младежите са прочели редица книги, но най-голямо впечатление им е направила книгата за пекарната. По нея младите артисти и техният ръководител Бодурова бяха разработили постановка.

С началото на събитието Димитрина Атанасова отправи музикален поздрав на китара. Последва драматизацията за приятелство, добрини и сплотеност. Децата умело влязоха в кожата на своите герои, а публиката бурно аплодира техния талант и положен труд. Аудиторията изгледа и специално подготвен от младежите филм за работата по подготовката на драматизацията.

В знак на благодарност младежите поднесоха цветя на своите ръководители – Кристина Павлова, Росица Чернева и Захаринка Бодурова. Бодурова от своя страна раздаде грамоти от „Бисерче вълшебно” за почетно жури.

Изненада за публиката беше организираната томбола, от която късметлиите получиха малки подаръци. Тържеството завърши с почерпка.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-04-17 13:20
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"