ПГТХТ предлага нова специалност

 

Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии „Никола Димов” – Пирдоп предлага нови възможности за своите бъдещи възпитаници. Учебното заведение стартира прием в нова специалност – „Сътрудник в малък и среден бизнес”.

Това стана ясно от организирано публично събитие, свързано с поредния проект на училището по програма Еразъм +. Събитието се проведе във фоайето на читалище „Напредък” в Пирдоп. Бяха поканени ръководство, преподаватели и ученици от професионалните училища в района, родители и граждани. Временно изпълняващият длъжността директор на професионалното училище Диана Луканова разказа пред „Средногорие Медия” повече за новата специалност, която предлага училището и възможностите за кариерно развитие на младите хора.

Диана Луканова: „Тази година имаме нова специалност, с която почти ще експериментираме. Тя е свързана със сътрудник в малък и среден бизнес, но имаме потенциал, имаме човешки ресурс – четирима икономисти има в училище. Бягаме от кетъринга малко, заради пандемията, защото много хотели и ресторанти приключиха работа и в един определен момент децата няма къде да проведат производствената си практика. Новата специалност е нещо, което за мен дава възможност на учениците. Сътрудник в малък и среден бизнес това е свързано със семейни малки фирми, които дай Боже, най-после да тръгнат и в тази държава като нашата.“

Луканова представи пред присъстващите и новия проект, който предстои да реализира училището. Стана ясно, че това е пети проект на професионалната гимназия по програма Еразъм+, който предвижда това лято ученици да отидат в Испания и да работят в реална среда като готвачи и сервитьори, а учители да обменят опит със свои испански колеги на тема „Приобщаващо учене”.

В края на събитието присъстващите имаха възможността да опитат от приготвения от ученици кетъринг с традиционни испански ястия.

 

Публикувана на: 2021-06-11
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"