2019.08.24
събота
12:26
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
ПГТХТ се представи на «Влайкови дни 2019»

ПГТХТ се представи на «Влайкови дни 2019»

На 13 май, в рамките на културните празници на Пирдоп „Влайкови дни 2019”, Професионална гимназия по туризъм и хранителни технологии предложи на жители и гости на града кулинарни демонстрации. Празникът се състоя във фоайето на читалище „Напредък” и беше уважено от Министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, представители на министерството, Росица Иванова от Регионалното управление по образование и кметът на община Пирдоп Ангел Геров.

С кратка презентация от учебното заведение разказаха за развитието на училището през годините и постиженията на учениците. В четири ателиета бяха представени различните специалности и професии. В секцията си готвачите показаха приготвени специалитети – суши, а хлебарите и сладкарите представиха традиционни хлябове и козунаци. Барманите бяха представени с демонстрация на приготвяне на коктейли, които после бяха поднесени на гостите. Сомелиерите също демонстрираха цялата процедура на декантиране на вино.

В края на кулинарния празник на министър Вълчев и на Росица Иванова бяха поднесени кулинарни изкушения, приготвени от възпитаници на професионалното училище.

По-късно вечерта в салона на читалището беше представено скеч-шоуто „Аламинут на живо”.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-05-14 17:11
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"