2019.01.24
четвъртък
06:55
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Пирдоп ще отбележи 140 години от освобождението си

Пирдоп ще отбележи 140 години от освобождението си

Община Пирдоп ще отбележи с тържествено честване 140-ата годишнина от освобождението на града от турско робство и посрещането на руските воини в града. Самодейни колективи от Пирдоп и Душанци, членове на регионални клубове от Национално дружество “Традиция” от района и страната и клуб “Съхрани българското” при СУ “Саво Савов” ще направят възстановка на историческите събития от 3 януари 1878 година.

Организаторите канят всички жители и гости на града заедно да отбележат юбилейната годишнина и да отдадат почит към загиналите в борбите за освобождение и национално обединение.

Събитието ще започне в 10.00 часа пред Начално училище „Тодор Влайков“ и ще продължи с поклонение пред паметниците на пирдопските опълченци, кап. Михаил Баторски и Тодор Влайков. Честването ще завърши с празничния спектакъл на ансамбъл „Чинари“ - „Възрожденски разкази“ от 11.30 часа в салона на читалището.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2017-12-29 15:36
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"