Платен репортаж: Община Златица отбеляза празника си с инициативи

 

На днешния 12 октомври – Деня на българската община, община Златица отбеляза празника с няколко мероприятия.

В началото на работния ден кметът на общината Стоян Генов поздрави всички свои служители от администрацията и звената към общината и обяви имената на 16 от тях, които са номинирани да получат плакети за дългогодишната им работа. Това са Анна Ланкова, Верка Иванчова, Донка Петкова, Иванка Пангарова, Йонка Пискова, Маня Алексиева, Наталия Станикина, Наталия Методиева, Нонка Неделева, Красимира Монова, Красимира Богданова, Симеонка Балова, Стоянка Петрова, Цветан Мартинов, Цеца Цецова и Иванка Ангелова. Последва традиционното поднасяне на цветя пред паметника на загиналите златичани за освобождението на страната. Празникът се пренесе на ул. „Христо Ботев”, където бяха засадени млади дръвчета. Посадъчният материал беше осигурен от „Дънди Прешъс Металс Челопеч”. В инициативата се включиха общински служители и представители на компанията. Кметът използва случая да връчи плакети на номинираните служители и да изрази своята благодарност към техния труд през годините. Ръководство и служители посрещнаха празника с ентусиазъм, особено след като тази година общината получи наградата на НСОРБ за принос в развитието на местното самоуправление.

Стоян Генов – кмет на община Златица: „Община Златица посреща днешния ден с особено самочувствие и удовлетвореност за свършената работа, тъй като тази година НСОРБ номинира Община Златица в категорията на малки общини с наградата за „Принос в местното самоуправление“. Това ни дава особено самочувствие и удовлетвореност от свършена работа. Решихме по нетрадиционен начин да отбележим днешния празничен ден. В началото на работния ден се поздравихме, пожелахме си успех, след това заедно поднесохме в центъра на нашия град, на паметника на загиналите златичани във войните за освобождение, цветя както си правим в празнични дни. След това се пренесохме на улица „Христо Ботев“. По тази улица в продължение на месец се извършваха ремонтни дейности, заложихме средства в бюджета през миналата година, и по нея бяха изградени нови тротоари. Улицата е изключително комуникативна, от там минават децата ни за училището, от там родителите завеждат децата си в детската градина, затова решихме да заложим тази улица, пък и тя е с подменен водопровод. Обърнахме се към компанията „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, наши партньори от години, да го направим заедно. Те откликнаха на инициативата ни и осигуриха 20 дръвчета. Ние бяхме подготвили местата за засаждане и така цялата администрация, заедно със служители на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, които помогнаха и във засаждането на дърветата, се отправихме към улицата. Ръмеше дъжд, което говори, че ще ни върви по вода, засадихме ги заедно. На всяко дръвче имаше табелка със име на наш служител, тъй като почетохме 16 наши дългогодишни служители в общинска администрация и звената към общината, от социалния патронаж, детски градини и медицински служители, всеки един който дълги години е дал своя принос за успешната работа в общината. Разбира се бяхме оставили и 5 дръвчета на петимата служители от „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, които съвестно заедно с нас ги посадиха. Връчихме плакетите на място, където служителите засадиха дръвчетата. Мисля, че се получи много добра инициатива, така един много хубав празник. Това е една от стъпките ни в партньорство с „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ , аз анонсирах и там – въпрос на дни е да започне и следваща такава инициатива по подмяна на водопровода на улица „Захари и Мария Сергееви“, където също ще има и нови тротоари. Отново с подкрепата на компанията „Дънди Прешъс Металс Челопеч“. Тук е мястото да им благодаря, и разбира се на г-н Илия Гърков, който е така отворен за партньорство и към града, и към селата.”

Кметът Генов отправи специални поздрави и пожелания към своите служители и към своите колеги от съседните общини по повод Деня на българската община.

Стоян Генов: „Преди всичко да са здрави, да са все така отговорни, усмихнати, диалогични, отворени към обслужване на нашите съграждани от Община Златица, да поздравя общинския съвет с празника днес и всички хора, които са обществено ангажирани в Община Златица. Разбира се – най-сърдечни поздрави към моите колеги от Средногорието и техните екипи – г-жа Дюлгярова, г-н Геров, г-н Симов, г-н Кесяков, г-н Даулов и г-жа Йотина. Да са живи и здрави и да вървят напред, да успяват, да успяват и общините им!”

Кметът на община Златица Стоян Генов изрази надежда за успешна и ползотворна работа в общинската институция и бъдещо още по-добро обслужване на гражданите.

 

Публикувана на: 2021-10-12
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 17:50 - Научно-популярен филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"