2019.01.23
сряда
16:20
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Представиха дуалното обучение в АТПГ

Представиха дуалното обучение в АТПГ

В информационния център на „Аурубис България” в Пирдоп се състоя среща за запознаване на обществеността с дуалната форма на обучение в Аграрно-техническа професионална гимназия – гр. Златица.

Припомняме, че такъв вид обучение стартира от миналата година по идея на „Аурубис България” и „Дънди Прешъс Металс Челопеч”. Тази година към двете дружества се присъедини и „Елаците-Мед”. Идеята е в професионалната гимназия в Златица да бъдат подготвяни специалисти, които да придобият и практически опит в една от трите компании.

Срещата беше открита от директора на училището Величка Баланова. Тя изрази задоволство от доброто сътрудничество с компаниите-партньори. Гергана Висариева от „Аурубис България” разказа за дуалното обучение, неговите преимущества и начина на кандидатстване след седми клас.

Стана ясно, че тази година училището приема ученици в три специалности – „Електрообзавеждане на производството”, „Машини и съоръжения за заваряване” и „Автотранспортна техника”. Учениците ще практикуват на територията на дружествата, като за това ще им бъде заплащано спрямо отработените дни.

На срещата присъстваха представители на „Елаците-Мед” и на групата инженерингови фирми, също партньори в проекта. От срещата се възползваха ученици и родители от региона.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-06-01 16:51
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"