Представиха възможност за безплатно следване в Русия

2019-02-08 15:51
 

В Пирдоп се проведе нарочна среща за представяне на възможността за безплатно следване на студенти в Русия.

Срещата се проведе в зала „Лектория” към читалището в града и беше организирана от Руски културно-информационен център и община Пирдоп.

Припомняме, че по програма на руската държава 500 университета в Русия ще приемат български студенти и аспиранти. България е включена в програмата от 2013-2014 година и всяка година се увеличава квотата за прием.

Повече информация за програмата даде Константин Пеев, завеждащ отдел „Образование“ в Руския културно-информационен център и сътрудникът  Стефан Щерев. Стана ясно, че желаещите да се обучават в университети в Русия, могат да кандидатстват без изпит, а само по документи. Образованието е напълно безплатно и без никакви финансови или други ангажименти. Осигурява се безплатно общежитие, стипендия, както и възможност за почасова работа. Специалностите, които предлагат руските учебни заведения са най-разнообразни във всички сфери. Само за някои специалности в областта на изкуствата и културата се прави събеседване с кандидата на място в университета. По избраната специалност кандидат-студентът има право да подаде документи в 6 университета едновременно, което значително покачва шанса му. Необходимите документи са: академична справка за успех от последните три години и първи срок на 12-и клас, медицинско от личен лекар за общо здравословно състояние, медицинската справка за отсъствие на ХИВ и СПИН, валиден паспорт за не по-малко от 20 месеца след старта на обучението и попълнена анкета на портала RUSSIA.STUDY. Всички документи трябва да са преведени на руски език, заверени нотариално и в електронен вид качени на сайта на RUSSIA.STUDY.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Документален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Научно-популярен филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Научно-популярен филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Документален филм
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"