Предстои заседание на ОбС-Златица

2020-02-25 14:45
 

На 26 февруари от 17:00 часа ще се проведе редовно заседание на Общински съвет в Златица. Предварителният дневен ред съдържа 14 точки.

Отново се предлага за разглеждане въпросът с възнагражденията на кмета, председателя на ОбС и общинските съветници.

Припомняме, че на последната сесия, която се проведе на 29 януари ОбС-Златица не можа да вземе решения по тези въпроси. Съветник Елена Герасимова от групата на „Глас Народен“ направи предложение – съветниците да вземат решение, че ще работят срещу възнаграждение от само 1% от средната брутна работна заплата в общината. Това е месечна сума от около 9 лева.

 

Елена Герасимова: “Имахме желанието общинските съветници да работят без трудови възнаграждения. Затова през тази сесия предложихме от местна коалиция “Глас народен” общинските съветници, 1% от средната брутна работна заплатана на общинска администрация, което в този момент се равняваше по изчисления на главната счетоводителка на около 9 лева. В крайна сметка не беше прието предложението като се надявам силно на следващата сесия, когато бъде разглеждан бюджета, общинските съветници да ни подкрепят.

 

Утре ще бъде направен повторен опит да се вземе решение и за заплатите на кмета и председателя на ОбС-Златица. На предишното заседание предложението за кметска заплата беше за 70% от заплатата на министър или около 3550 лева без добавките за натрупан стаж на изборна длъжност. Очакванията са, че заплатата на кмета, заедно с добавките, вероятно ще достигне 4000 лева. На 29 януари решение не беше взето - съветниците от Коалиция „Глас Народен за Златица“, съветниците от „АБВ“ и двама от съветниците от БСП гласуваха „против“ и „въздържал се“ срещу толкова голямо кметско възнаграждение.

На предстоящото заседание се очаква да се приеме промяна в структурата на общинска администрация и новия бюджет на общината. Ще бъде разгледана и програмата за управление на кмета Стоян Генов.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"