Приключи програмата BASE в Панагюрище

2019-06-12 16:46
 

На 11 юни в Панагюрище се състоя финалът на поредния сезон от обучението по предприемачество в рамките на програма BASE – Бизнес постижения за социално предприемачество, на Индустриален клъстер Средногорие в партньорство с Фондация “Америка за България” и Посолството на САЩ в България.

Припомняме, че през последните няколко седмици от месец март до сега около 45 участници от региона  черпиха опит и вдъхновение от успели български предприемачи.

На събитието по закриване на програмата, в общинската сграда на Панагюрище, присъстваха изпълнителният директор на клъстера Николай Минков, Десислава Чалъмова – директор „Бизнес развитие“, Нанси Шилър - президент на Фондация “Америка за България”, множество участници и гости. Домакинът Николай Минков приветства всички и заяви, че предприемачеството в града е много силно и успешно. Той благодари на всички, допринесли за осъществяването на програмата. Нанси Шилър отправи приветствие и поздрави участниците в този клас на програмата, които определи като най-успешните. Десислава Чалъмова изрази задоволство от големия брой проекти, които са подготвени от този курс. Бяха представени 21 бизнес планове. Компетентно жури зададе допълнителни въпроси към презентаторите и оцени проектите.

Първа награда спечели бизнес планът на Христина Байрякова за сладкарница за приготвяне на бутикови торти и други сладкиши за всякакви партита и събития. Втора награда получи бизнес идеята на Мариела Джиджинкова за Еко ателие "Художествено стъкло". На трето място беше класиран проектът на Гергана Раленекова за създаване на агенция за пазаруване за клиенти.

"Асарел-Медет" подкрепи инициативата за развитие на местното предприемачество  като осигури средствата за наградния фонд.

Индустриален клъстер Средногорие раздаде сертификати на всички участници и изрази благодарност към всички ментори и лектори.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Документален филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"