Продължават лекциите, организирани от «Елаците-Мед»

 

Продължават лекциите по училищата в района, организирани от „Елаците-Мед” във връзка с конкурса „Магията на производството. Рудодобивът - познание и бъдеще”.

Поредната инициатива се проведе в СУ „Саво Савов”-Пирдоп. В музикалната зала на училището се събраха ученици от различни класове, заявили участие в конкурса. Тодор Иванов от „Елаците-Мед” поясни подробности около конкурса. Стана ясно, че участниците могат да рисуват, правят макети или пишат есе, разказ, стихотворение в зависимост от възрастовата група, да бъдат в екип или да работят индивидуално по различни теми, свързани с рудодобива. Иванов раздаде книжки, от които учениците да добият повече представа за дейностите, свързани с рудодобива.

Доктор Живко Илиев от Минно-геоложкия университет разказа пред присъстващите що е то геология, как се добива руда, извличането на благородните метали от нея, приложението им, последващата рекултивация на рудниците и други.

Учениците имаха възможност да задават въпроси около темите и сроковете на конкурса. Стана ясно, че творбите следва да се предадат до 4 ноември, а награждаването на победителите ще се случи в началото на януари следващата година.

Публикувана на: 2019-10-08
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"