2019.08.24
събота
13:05
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Проф.дтн инж. Цоло Вутов с високо признание

Проф.дтн инж. Цоло Вутов с високо признание

Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе избран за Почетен председател на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия (НТС по МДГМ) на Общото събрание на съюза за изключителния му принос като ръководител, учен, индустриалец, дарител и общественик. Това е високо признание на научно-техническата общност за големите му заслуги от 2000 г. досега за утвърждаването на Научно-техническия съюз като организация, успешно обединяваща целите на образованието, науката и бизнеса.

На 10 май проф. дтн инж. Цоло Вутов бе награден и със златен медал „Добри Желязков – Фабрикаджията“ на Федерацията на научно-техническите съюзи в България (ФНТС), на която е Почетен член.

Сред наградените на Общото събрание от региона на Средногорието са и инж. Драгомир Драганов и инж. Добри Цветков от „Елаците-Мед”, както и д-р инж. Илия Гърков от „Дънди Прешъс Металс”, които получиха грамоти за принос в изграждането на минерално-суровинната база на България и за активна съюзна дейност. Инж. Стойко Пеев и д-р инж. Николай Георгиев от „Дънди Прешъс Металс Челопеч” получиха званието „Заслужил миньор на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия “.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-05-15 16:52
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"