2019.01.24
четвъртък
06:18
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Проведе се среща с медиите в ДПМ

Проведе се среща с медиите в ДПМ

На 6 декември се проведе традиционната среща между ръководството на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ и местните медии. От страна на предприятието в срещата участваха изпълнителният директор на ДПМ за България инж. Илия Гърков, Константина Градева и Гергана Тодорова.

Традиционно срещата започна с презентация от Илия Гърков, който направи преглед на събитията и пазарите в минната индустрия. Той съобщи, че компанията спазва точно предвидените производствени планове и към третото тримесечие са добити близо 1,7 млн.тона руда, като се произведени малко над 50 хил.тона концентрати.

Илия Гърков направи преглед и на разработването на новия рудник на компанията в Крумовград. Той съобщи, че към момента вече са извършени към 80% от земноизкопните работи. Работи се по програма за мониторинг на околната среда и новият рудник ще е съоръжен с интегрирано съоръжение за минни отпадъци.

Ръководителят на компанията припомни, че успешно продължава специалната обучителна програма за служители „Да работим заедно“. Продължава ангажиментът и по програмата „Заедно в час“. Дружеството е ангажирано и с дуалната образователна паралелка в АТПГ-Златица.

След въпрос от представител на „Средногорие медия“ за публикувана статия във в-к „Капитал“, в която се твърди, че държавата ще направи опит да промени концесионната такса на рудника в Челопеч, изп. директор на компанията уточни, че държава е обявила само процедура за избор на консултант. Той съобщи още, че държавните органи следват разпоредбите на законодателството и място за притеснения няма.

Дружеството през тази година получи множество награди и признания, сред които награда за най-голям обем дарени финансови средства от Български дарителски форум; награда „Мисия в полза на обществото“ – признание от сп. „Мениджър“ и „24 часа“ ;признанието за д-р инж. Илия Гърков за един от десетте най-успешни мениждъри на годината.

Очаква се някоя от следващите срещи с медиите да се проведе на територията на рудник Крумовград.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2017-12-07 16:56
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"