2019.03.22
петък
09:50
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Рудник Челопеч с рекорден добив на злато

Рудник Челопеч с рекорден добив на злато

"Дънди Прешъс Металс Челопеч" е постигнала рекордно производство на злато през 2017 г. Благодарение на по-високото съдържание на благородния метал в рудата, дружеството е добило близо 198 хил. тр.у. (5.6 тона) под формата на концентрат. Това съобщава вестник „Капитал” въз основа на производствените данни на канадския собственик "Дънди Прешъс Металс”.

Произведеното злато в Челопеч през 2017 г. е 67% повече, отколкото предходната година. Основната причина за резкия скок е по-високото от очакваното съдържание на злато в преработената руда, която е около 2.2 млн. тона. Това е максималният капацитет, който компанията постигна, след като преди няколко години инвестира 176 млн. долара в проект за модернизация и разширение на производството.

Финансовите резултати на компанията се очакват в средата на февруари. Прогнозите за тази година са производството на злато значително да нарасне, тъй като през есента се очаква да започне работа и вторият рудник на компанията в България – Минно-обогатителният комплекс в Крумовград. Към момента общата инвестиция в Крумовград се оценява на около 168 млн. долара.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-01-19 15:32
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"