Самодейците от Душанци участваха във фестивал

 

Танцовите и певчески състави към читалище „Светлина” – с.Душанци взеха участие на Международен фестивал "В чест на цар Самуил", който се проведе между 4 и 7 октомври в Охрид, Северна Македония. Идеята на фестивала за фолклорни групи, хорове, оркестри и мажоретни състави е да се отбележи денят на Цар Самуил, да се представи културната традиция на различни страни и да се даде възможност на членовете на групите да се съберат, да установят приятелства и да представят културата си чрез танц и музика. Фестивалът няма конкурсен характер.

50-членната група самодейци от Душанци плени сцената и публиката с родни български песни и танци и заслужено обра овациите и високите оценки на организаторите.

Малките и по-големите танцьори от детския танцов състав с ръководител Камелия Иванова и певците от тригласния женски хор с ръководител маестро Кузман Кузманов се представиха сред стотици участници от редица европейски държави като Естония, Латвия, Словения, Турция, България.

Отличното представяне донесе на душанските самодейци официална покана за участие във фолклорен фестивал в Айвалък, Турция догодина.

Самодейците благодарят за спонсорството на Пепа Ценова от Душанци, която с лично дарение направи възможно пътуването на групата.

Публикувана на: 2019-10-08
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"