2019.03.22
петък
09:51
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Сесия на ОбС-Златица с неочакван край

Сесия на ОбС-Златица с неочакван край

На 20 февруари се проведе редовно заседание на ОбС-Златица. Предварителният дневен ред предполагаше разглеждането на 14 въпроса от местен характер. При гласуването на дневния ред отпаднаха 2 от предвидените точки и останаха за разглеждане 12 въпроса, сред които бюджетът на общината за 2018 година, план-сметките за чистота и сметосъбиране, годишният план за ползване на дървесина и други.

Още в началото на заседанието председателят на ОбС Асен Плахов изчете декларация, подписана от 7 съветници – представители на ПП ГЕРБ, Коалиция “За промяна на Златица” и Реформаторски блок. С декларацията седемте общински съветници поискаха оставката на кмета на община Златица заради създадения негативен имидж на общината и липсата на доверие от страна на държавните институции към кмета на общината. Кметът Магдалена Иванова се защити, като каза, че тя не е извършила престъпленията, в които е обвинена, и затова не възнамерява да подаде оставка.

Заседанието продължи с точката за питания от съветници и граждани. В нея лидерът на “Евророма” Цветелин Кънчев припомни, че по време на заседанието на ОбС, проведено в Църквище, кметът Иванова е заявила, че в общинските гори не са работили фирми на функционери от БСП. Кънчев изнесе данни за това, че през 2012 година търг за добив на дървесина е спечелен от местна фирма, собственост на общински съветник от БСП в община Чавдар и поиска оставката й. Магдалена Иванова защити тезата, че участието на собственика на фирмата като съветник от БСП не означава, че той е член или функционер на БСП. Тя отново отказа да подава оставка.

Неочаквано малко след това председателят на ОбС-Златица Асен Плахов заяви, че той има сериозни съмнения след изнесените данни и счита, че по-нататъшното провеждане на заседанието е загуба на време. Той напусна заседанието, а заедно с него излязоха и останалите шестима съветници. Заседанието се прекрати поради липса на кворум.  

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-02-21 16:52
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"