2019.08.25
неделя
01:39
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Школа «Средногорци» с участие в Румъния

Школа «Средногорци» с участие в Румъния

Група за народни хора „Средногорци“ и тъпанджийска група „Средногорци“ към школа „Средногорци“ – гр. Пирдоп взеха участие в XXIX Международна среща за фолклор и танци в Букурещ, Румъния. Участието се е състояло между 11 и 14 април тази година, съобщават от школата на страницата си във Фейсбук.

На своеобразния фестивал за фолклор и танци са участвали групи от България, Румъния, Гърция, Сърбия и Индонезия, чиито изпълнения са докоснали всеки присъстващ. Участниците от България достойно са представили богатството на българския фолклор.

Школа „Средногорци” с ръководител Цветина Грамова е представила песни от родопската фолклорна област и хора с фрагменти от шопската фолклорна област. Тъпанджийската група, част от вокалната и групата за хора, са представили спектакъл от пиринска фолклорна област. Нашите участници са били сред най-атрактивните и са получили аплодисментите на публиката и награда от журито.

Извън участието си във фестивала групата от Средногорието е имала възможността да разгледа забележителности в столицата Букурещ и в градовете Бран, Синая и Брашов.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-04-17 13:17
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"