2019.09.18
сряда
17:20
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Социално предприятие в Пирдоп започна дейност

Социално предприятие в Пирдоп започна дейност

Вчера беше даден старт на дейността на Общинско социално предприятие „Паркоустройство, озеленяване и поддържане на зелените площи“.

Припомняме, че общинското предприятие беше създадено в рамките на спечелен проект, чрез който община Пирдоп разкри 25 нови работни места за хора с увреждания, лица в неравностойно положение на пазара на труда и други социално изключени лица.

Предприятието стартира официално дейността си на 3 септември. В първия работен ден новоназначените служители бяха разпределени по обекти в Пирдоп и Душанци. Служебните им задължения включват поддържане на зелените ивици и дървесните насаждания по улиците и пътищата в общината, косене на зелените площи, поддържане на поречията и коритата на реките, поддържане на чистотата на зелени площи, обществени паркове, улици и градини, подпомагане на сметоизвозването и почистване на терена около местата за събиране на отпадъци, транспортиране на събраните отпадъци и други.

Във връзка с доброто функциониране на предприятието ще бъде закупено и необходимото техническо оборудване.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-09-04 16:00
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"