Стартира практиката в «Дънди» по програмата за дуално обучение

2020-02-13 17:17
 

На 13 февруари официално стартира практическата част в програмата за дуално обучение с учениците от Професионална гимназия „Златица“. Това е основен етап в реализирането на програмата, която цели изграждане на практически умения.

В ранното утро „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ посрещна четирима десетокласника, които през следващите шест месеца всеки четвъртък ще придобиват практически опит и ще се обучават в минното предприятие. Придружени от директора на учебното заведение – Величка Баланова – учениците бяха посрещнати в Информационния център на компанията от Ивана Пенчева - бизнес партньор към отдел «Човешки ресурси и администрация», и Кирил Георгиев - главен инженер „Поддръжка“, в чийто отдел учениците ще се обучават.

Изпълнителният директор на «Дънди Прешъс Металс» за България д-р инж. Илия Гърков провокира учениците към началото на новия етап в живота им като предложи да си изтеглят късмети. В непосредствен разговор той заяви готовността на компанията да подпомага младежите в трупането на знания и опит. Прикани ги да бъдат любопитни и да задават въпроси. Гърков поднесе подарък - раници с логото на компанията на възпитаниците от професионалната гимназия и им пожела успех в новото начинание.

За запознаване с компанията и дейностите по добив и преработка беше представено видео. То събуди голям интерес и предизвика много въпроси.

Денят на учениците продължи със запознаване с правилата за безопасност, начален инструктаж и представяне на екипа на Ремонтно-механичен цех, където учениците ще провеждат практиката си.

Припомняме, че през 2017 г. „Аурубис България“ в партньорство с гимназията, „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ и фирми на инженеринговите партньори създадоха тази инициатива, а през 2018г. към проекта се присъединиха още община Златица, „Елаците Мед“, „Геострой“ и „Геотрейдинг“.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


 • 17:00 - Начало на програмата
 • 17:01 - Игрален филм
 • 18:40 - Информационна емисия
 • 18:50 - Документален филм
 • 19:40 - Информационна емисия
 • 19:50 - Научно-популярен филм
 • 20:40 - Информационна емисия
 • 20:50 - Документален филм
 • 21:40 - Информационна емисия
 • 21:50 - Музикална тема
 • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"