2019.03.22
петък
10:25
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
СУ Златица отбеляза националния празник

СУ Златица отбеляза националния празник

СУ „Св. Паисий Хилендарски“ организира музикално-поетичната вечер под надслов „България помни“. Събитието се състоя в читалище „Христо Смирненски“ и беше  посветено на 140 години от Освобождението на България.

Водещият на събитието Даниела Чернева върна присъстващите в атмосферата на паметната 1878 година. В препълнената зала прозвуча безсмъртното стихотворение на Иван Вазов „Опълченците на Шипка“. Деветокласниците Георги Герджиков и Цвятко Цвятков  и ръководителят им Даниела Самарджиева споделиха вълнуващи исторически факти, свързани с освобождението на региона.

Десетокласничката Владимира Пушкарова прочете есето си „Юлия Вревская – ангелът на милосърдието“, отличено в национален ученически конкурс.

В края на събитието музикантите от рок група FUTURE изпълниха „Вятър ечи, Балкан стене“ в съвременен рок аранжимент.

Директорът на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ Нели Стефанова връчи награди на отличените в конкурса за есе и рисунка на тема „Освободителната Руско-Турска война“.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-03-06 16:50
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"