Св.Екатерина е. Църквище празнува.

 

На днешния - 24 ноември, когато православната църква почита една от най-образованите жени на своето време -  Света великомъченица Екатерина, едноименната църква в село Църквище отбелязва храмов празник.

По традиция, Негово преосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, в съслужие с местни свещеници, отслужи тържествена литургия в храма. Множество вярващи присъстваха да си запалят свещ за здраве и благополучие. Поводът беше използван и за ръкополагане на местен мъж за църковнослужител, който да помага в храмовете при богослуженията. Митрополитът поздрави всички с празника и пожела здраве и благоденствие. Той раздаде на вярващите нафора и осветена икона на Свети Климент Охридски, чиито ден ще се отбележи в утрешния 25 ноември. Беше осветена вода, от която всеки отнесе в дома си. Приготвен беше и празничен постен курбан, който беше раздаден на присъстващите.

Имен ден днес празнуват Екатерина, Катерина, Катя, Тинка, Катрин и техните производни. Екипът на медията ни честити празника на всички празнуващи!

 

Публикувана на: 2022-11-24
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 22:00 - Край на програма

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Авторските права на всички автори и медията са запазени. Не се разрешава последваща обработка на видеопродукцията на медията. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"