Три проекта от СУ-Пирдоп на национално по ИТ

 

В съботния ден - на 27 юни, Министерството на образованието и науката проведе Националния кръг на олимпиадата по Информационни технологии. За първи път в условията на пандемия олимпиадата се проведе изцяло онлайн.

От защитаваните на Областен кръг в Софийска област проекти от училища от Костенец, Самоков, Своге, Ботевград, Правец и Пирдоп до Национален кръг бяха допуснати само три проекта – и трите на ученици от СУ „Саво Савов“, гр. Пирдоп.

Техните автори представиха своите проекти пред Националната комисия, като преди това решаваха онлайн тест.

Възпитаничката на гимназията от 7 клас – Даниела Венкова се състезава в категория «Уеб сайт» за участници от пети до осми клас с проект на сайт на БМЧК към училището и събра 68 точки, което я нареди на шесто място в страната. В категория «Мултимедийни приложения» за участници от девети до дванадесети клас Петя Петрова от 12 клас представи проекта си «Вълшебствата на Капкоснежка» и събра 88 точки, което я нареди на второ място. Ивана Петрова от девети клас и Габриела Гостева от 10 клас в същата категория представиха проекта «Загадъчната планета» и спечелиха 80 точки, което ги нареди на седмо място.

В общото класиране Петя Петрова от 12. клас получи оценка Отличен 5,50, Габриела Гостева от 10. клас също Отличен 5,50, а Даниела Венкова от 7. клас  - Мн.добър 5,25.

Публикувана на: 2020-06-29
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"