2019.01.24
четвъртък
05:58
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Ученици от ЧПГЧО разговаряха с писател «назаем»

Ученици от ЧПГЧО разговаряха с писател «назаем»

Ученици от 10 „б” клас на Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение в Челопеч се включиха в проект на онлайн медия за книги и четене „Писател назаем”.

Писател назаем при възпитаниците на езиковата гимназия беше Александър Чобанов. Той е автор на романи, сборници с разкази и други. Сценарист е на сериалите "Под прикритие", "Четвъртата власт", "Дървото на живота", "Дяволското гърло". Пише сценарии на образователни концерти.

Темата за часа по литература беше "Уилям Шекспир и изкуството на драмата". Гостът изнесе лекция за Шекспир и мястото на творчеството му в съвременната драматургия. Чобанов преплете в разказа си лични свои срещи с изкуството на ренесансовия творец.

В края на урока учениците зададоха въпроси за пътя на ръкописа до издаването на книга, за писането на сценарии за сериали и други.

Разговорът премина в непринудено споделяне на впечатления, което завърши с обещание за бъдещи съвместни проекти.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2017-11-27 18:07
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"