2019.08.24
събота
12:33
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Ученици от СУ-Пирдоп участваха в Webit

Ученици от СУ-Пирдоп участваха в Webit

На 14 май по покана на Министерството на образованието и науката, избрани заедно с 1000 ученици от цялата страна, група от 15 възпитаници и двама ръководители от СУ „Саво Савов“ бяха на европейското издание на световната серия от събития Webit в Националния дворец на културата.

Те имаха възможност да се запознаят с някои от най-големите съвременни технологични изобретения като хуманоидни роботи, футуристични системи за живот и транспорт между планетите, персонални летателни системи, робот, съдържащ биологически компоненти – киборг, биологични протези и други хардуерни и софтуерни подобрения. Учениците наблюдаваха примери на работещ изкуствен интелект – компютърна система, способна да отговаря на директно поставени въпроси, и приложението му в различни сфери от живота.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2019-05-15 16:54
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"