2019.01.23
сряда
16:37
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Ученици от втори и трети клас от Пирдоп представиха седянка

Ученици от втори и трети клас от Пирдоп представиха седянка

Преподаватели и възпитаници на НУ „Тодор Влайков” организираха публична изява в рамките на проект „Твоят час”. Изявата беше при групата на второкласниците „Родна стряха” и тази на третокласниците „Аз и другите – бит и традиции” и техните преподаватели Евдокия Богданова и Евгения Николова.

Събитието беше на тема „На седянката” и се състоя на 30 май в ритуалната зала към читалище „Напредък” в Пирдоп. Присъстваха множество родители и близки на децата. Учениците, под ръководството на своите учители, представиха къде в миналото са се срещали младите хора и как са избирали своите годеници. Разказаха за седянките, тлаките и дейностите, извършвани там. Показаха знания в българските народни традиции и общуването между младите в миналото. Пяха песни, играха хора, плетоха.

На място беше позиционирана и изложба от макети на стари български къщи, апликации с естествени материали, рисунки и композиции от стари български вещи от бита, изготвени от децата с помощта на техните родители и учители.

В края на тържеството участниците в проекта получиха грамоти за участие и подаръци. Ръководителите изказаха благодарност към децата за тяхното усърдие и към родителите за помощта в рамките на проекта. С тази изява беше закрит проектът за учебната година.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-05-31 15:32
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"