2019.07.16
вторник
00:53
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
Ученици от Златица се срещнаха с писателката Ангелина Жекова

Ученици от Златица се срещнаха с писателката Ангелина Жекова

На 4 декември в малката зала на читалище „Христо Смирненски” в Златица гостува авторът Ангелина Жекова. Тя се срещна с ученици от 2-ри клас на СУ „Св. Паисий Хилендарски”. Писателката гостува в Златица по покана на ръководството на училищното заведение. Тя беше представена от учителката Венета Каменова. Децата я посрещнаха с бурни аплодисменти и я поздравиха с песента за народните будители, чийто автор на текста е тя. Учениците от втори клас бяха научили много нейни стихотворения, с които я поздравиха, защото очакваха срещата с голям интерес и вълнение. Авторката им прочете свои стихчета, изпита ги с някои гатанки, отговори на въпроси, разказа им случки от живота си.

Ангелина Жекова е написала десетки книжки със стихотворения, гатанки, римувани приказки, има и стихосбирки за възрастни. Била е преподавател по детска литература в Института за детски и начални учители в София, автор на учебници и учебно-помощна литература.  С букварчетата, чийто автор е Жекова, се ограмотяват децата в Златица повече от 15 години.

В края на среща учениците имаха възможността да си закупят нейни книжки с автограф. Преподавателят Каменова благодари от името на второкласниците за срещата и пожела здраве, вдъхновение и до нови срещи.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-12-05 16:03
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"