2019.09.18
сряда
16:42
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Чавдар беше открит барелеф на Нено Караджов

В Чавдар беше открит барелеф на Нено Караджов

На 24 май, в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, в Чавдар беше открит барелеф на Нено Караджов – дългогодишен учител и директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Официалното откриване се състоя след тържественото отбелязване на празника в училището. Присъстваха народните представители Лало Кирилов и Красимир Янков, кметът на община Чавдар Пенчо Геров, председателят на ОбС Александра Мутафчийска, съветници, служители в Общинска администрация, бивши учители от училището.

За живота и дейността на Нено Караджов разказа Мария Георгиева. Стана ясно, че той е роден в Чавдар през 1928 г. В периода 1954-1988 г. е учител по математика и директор на училището. Паралелно с това е ръководител и на читалище „Надежда”, където е част от театралната трупа.

Последна редакция на: 2018-05-30 17:01
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-05-30 16:47
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"