2019.09.18
сряда
16:17
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Чавдар се проведе фолклорен фестивал

В Чавдар се проведе фолклорен фестивал

В Чавдар се проведе традиционният фолклорен фестивал «Да запеем заедно песните на Средногорието». Празникът се проведе за единадесета поредна година в местността Света Петка край Чавдар. Организатори бяха община Чавдар и читалище „Надежда”. Приветствие към участници и гости отправи кметът на селото Пенчо Геров. Той изрази задоволство от успеха на фестивала. Като домакини самодейците от Чавдар откриха събитието и представиха своята разнообразна програма.

Празникът събра стотици участници от региона и страната и множество любители на традиционния български фолклор. През годините фолклорният фестивал „Да запеем заедно песните на Средногорието” от регионален се превърна в национален. Участваха множество групи от цялата страна.

От сцената се изявиха малки и големи танцьори, певци и музиканти. На гостуващите групи и индивидуални участници бяха връчени грамоти и плакети.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-06-11 16:41
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"