2019.05.22
сряда
02:10
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Челопеч млади изпълнители пяха за България

В Челопеч млади изпълнители пяха за България

Община Челопеч  организира и проведе втория фестивал за млади изпълнители „Моята песен за България”. Форумът се състоя на 1 и 2 юни в парк „Корминеш”. Припомняме, че фестивалът за авторска песен за България стартира миналата година. Форумът е с конкурсен характер и цели популяризиране на българската песен, разпалване на родолюбиви чувства у подрастващите, насърчаване  изявата на млади изпълнители в певческото изкуство, стимулиране създаването на нови песни за България.

Откриването на второто издание на фестивала се състоя вечерта на 1 юни и започна с българския трибагреник,  внесен на сцената от група „Средногорски звън” с ръководител маестро Невелина Сараджова. Те поздравиха публиката с няколко изпълнения. С това беше направено официалното откриване. Водещи на събитието бяха Аня Кесякова и Александра Бачева от челопешката вокална група. Специално участие в събитието имаше певицата Невена Цонева. Тя изнесе поздравителна програма за повода и предизвика бурните аплодисменти на публиката.

През целия съботен ден на 2 юни се проведе конкурсната част от фестивала. От сцената се изявиха над 100 деца и младежи от цяла България, от които над 45 индивидуални изпълнители и 12 групи. Професионално жури в състав Етиен Леви, Хайгашод  Агасян и Светослав Лобушки присъди награди от първо до трето място. Първенците във всички категории бяха тържествено наградени вечерта на гала концерта във връзка със закриването на фестивала.

Заключителното събитие се състоя вечерта на 2 юни. Сцената посрещна най-добрите изпълнители, които представиха своите песни и бяха наградени с плакети, грамоти и предметни награди. При индивидуалните изпълнители до 9 г. първото място спечели Палома Иванова от София, в групата от 10 г. до 12 г. първа стана Ивайла Терзиева от Пловдив, в групата от 13 г. до15 г. първа стана Александра Механджийска от Благоевград, а в групата 16 г. – 18 г. първа стана Николета Сачкова – Велинград. При вокалните групи до 12 г. призът завоюваха група „Зорница“ от София, а при 12 г. – 18 г. – „Велинградски звънчета”.

Освен наградите в различните категории, бяха присъдени голяма награда за нова песен за България. Приза и сумата от 900 лева получиха трио „Вива“ – гр. София, за песента „Моя българска земя“ и вокална група „Карловойсис“ – гр. Карлово, за „Песен за Апостола“. Наградата на детското жури – ваучер за запис в звукозаписно студио, получи дует „Гайкови“ – гр. Хисар, а награда за вокален педагог беше присъдена на Йорданка Казалиева – гр. Велинград. Специална награда връчи Теодора Апостолова – председател на сдружение „Образование и културно наследство” на двамата най-малки участници – Елица Узунова и Дарина Лагадинска. Друга специална награда от партньорите - „Булвест”, „Анубис” и „Клет”, получи Венелин Каленов от Велинград.

Гала вечерта продължи с изпълненията на Джина Иванова и завърши с концерт на група „Трик”. Изпълнителите бяха призовани няколко пъти на бис и множество деца и младежи танцуваха с гостите от сцената. Кметът Кесяков благодари на всички за участието във фестивала и пожела успех на следващото  издание догодина.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-06-05 18:39
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"