2019.03.22
петък
09:50
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Челопеч отбелязаха 140 г. от Освобождението

В Челопеч отбелязаха 140 г. от Освобождението

На 2 март, в навечерието на националния празник в Челопеч отбелязаха 140-та годишнина от Освобождението на България. Това стана с поредица от събития, проведени на площада и в салона на читалището.

Актьорите от група „Бага Тур“ изнесоха впечатляващо представление пред челопечани. Въоръжени със саби, боздугани, на коне и по земя, те пресъздадоха различни военни похвати при битките на древните българи.

След представлението челопечани имаха възможността да разгледат облеклата и оръжията им, а най-смелите от тях пояздиха коне.

Официалната част започна в 19:00 часа. Кметът на община Челопеч Алекси Кесяков произнесе патриотична реч, в която припомни, че българският дух е велик и свободолюбив. Присъстващите почетоха на колене с едноминутно мълчание загиналите за Освобождението на България. Тържествената част продължи със заря-проверка, извършена от гостуващото военно подразделение от 68-ма Бригада „Специални сили“. Официалната част завърши със заря над площада в Челопеч.

По-късно в салона на читалище „Труд и постоянство“ се състоя концерт, в който взеха участие певицата Гуна Иванова, Снежина Темелкова, Боян Михайлов и групата „Меджик Войсес“.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-03-05 16:47
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"