2019.03.23
събота
06:25
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Челопеч проведоха надбягвания за Тодоровден

В Челопеч проведоха надбягвания за Тодоровден

В събота, 10 март, се проведе традиционният за община Челопеч празник Тодоровден. Празникът премина при значителен интерес от участници и публика от региона и страната. Организатори на събитието бяха Общинската администрация и читалище „Труд и постоянство“. Конните състезания се състояха в местността „Маята“. Официалното откриване направи председателят на Общинския съвет Николай Николов. Той пожела успех на състезателите и приятен празник на присъстващите.

Проведоха се кушии за малки и големи коне според височината им и надтегляне в пет категории според теглото на конете. При надбягването участващите коне и техните ездачи трябваше да преодолеят трасе от 1200 м. При надтеглянията разстоянието, което трябваше да се премине от животното със съответната  тежест, беше 30 метра за време 3 минути.  

Най-бърз при малките коне бе Иван Стойнов от Горна Малина с кон  Гари. Втори се класира Петър Ивтиминов от Пирдоп с кон Бойкот, а трети стана Иван Чернев от Карлиево с кон Вихър. В групата на големите коне на първо място се класира Наталия Ангелова от Карлиево с кон Маскарад, следвана от Антон Янков от с. Чепинци с кобила Сорела Дай, а третото място завоюва Петър Костадинов от Челопеч с кон Загреб. Наградите на победителите връчи Николай Николов.

С много емоции и голям интерес от страна на публика и участници премина състезанието за надтегляне, което продължи няколко часа. От най-малката до най-голямата категория наградите за първо място спечелиха съответно Станислав Михайлов от Ботевград с кон Реал, Николай Иванов от с. Трудовец с кон Армандо, Цанко Василев от същото село с кон Вихър, Калин Пешев от с. Торос с кон Лорд и в категорията до 900 кг отново спечели Калин Пешев с кон Нико. В най-тежката категория – над 900 кг нямаше състезатели.

Освен медали и предметни награди от общината бяха определили и парични премии за най-добрите.

Проведоха се и игри с публиката. Участниците надуваха балони след спринт и получиха предметни награди от спонсори на събитието.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-03-12 15:57
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"