2019.07.16
вторник
01:39
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Челопеч се проведе кулинарен конкурс

В Челопеч се проведе кулинарен конкурс

За шести пореден път читалище "Труд и постоянство 1901" - Челопеч организира и проведе кулинарния конкурс „Пъстра челопешка трапеза”.

Вечерта на втори ноември челопечани се събраха в клуба на читалището, където се проведе кулинарната изложба с конкурсен характер.

Ръкатите челопешки майсторки бяха приготвили 24 ястия, с които участваха в конкурсните категории "Сладко" и "Солено".

Председателят на читалището Радка Костова откри събитието. Жури в състав: Веска Бантова - майстор сладкар; Петьо Лисичаров - майстор готвач; Росица Терзийска - готвач; Тошко Куртов и Илиан Алексиев, дегустира и оцени ястията. Докато журито изпълняваше задачата си, за участниците и за гостите имаше кулинарна викторина. Присъстващите отговориха на въпроси, свързани с различни подправки и ястия, и получиха малки награди за верните си отговори.

Победителите в двете категории бяха обявени.

В категория "Солено" първо място заслужи "Гозба за Бъдни вечер", приготвена от Мария Торолова и Цанка Радова. Второ място беше присъдено на Нели Божинова за "Челопешки бамбал със свински ребърца", а трето място - на Ивета Цветкова за "Домашна питка". В категория "Сладко" първо място беше присъдено на Станка Радоева за сладкиша "Изкушение". Второ място журито присъди на Пенка Атанасова за специалитета "Домашни бонбони", а трето място - на Мария Лисичарова за "Челопешки мекици".

Класиралите се получиха грамоти и предметни награди, а всички останали участници получиха поощрения.

В края на събитието всички присъстващи имаха възможността да се насладят на богатата челопешка трапеза и да опитат от специалитетите.

 

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Дата: 2018-11-05 16:35
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"