В Челопеч запалиха коледните светлини

2019-12-02 16:44
 

На 29 ноември в Челопеч бяха запалени празничните светлини. Традиционното събитие в навечерието на коледните празници събра на площада в селото множество жители и гости.

Те бяха привлечени от открития коледен базар и голямото разнообразие от артикули на него. Присъстващите имаха възможността да опитат от греяното вино по специална челопешка рецепта.

Официалната програма по запалването на коледните светлини започна с изпълнения на вокална група „Средногорски звън“. По-малките и по-големите вокалисти създадоха коледно настроение с тематични песни. Водещ на събитието беше маестро Невелина Сараджова – ръководител на вокалистите.

Кметът на община Челопеч Алекси Кесяков отправи приветствие към челопечани и гостите на селото. Той пожела весело посрещане на предстоящите празници.

Той пристъпи към запалването на коледните светлини на огромното коледно дърво, но се оказа, че някой е откраднал огънчето. По атрактивен начин пристигна «крадецът» - Баба Яга, която отказа да върне огънчето. Наложи се злият персонаж да бъде прогонен от кукерите от клуб «Златните кукери». С традиционния си танц за прогонване на злото и звън на чанове огънчето беше върнато. С обратно броене малък дрон запали коледните светлини.

Програмата продължи с изпълненията на танцов състав «Българче». Танцьорите от всички възрасти поднесоха своя спектакъл и получиха бурни аплодисменти.

Вечерта завърши с изпълнения на Невелина Сараджова и дълги кръшни хора в центъра на Челопеч.

Добавена от: Александър Илиев - Сандото Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Седмична анкета


Каква трябва да е заплатата на кмета във Вашата община?
В максимален размер
3000 - 4000 лева/месечно
2000 - 3000 лева/месечно
1000 - 2000 лева/месечно
В минимален размер

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален филм
  • 18:30 - Документален филм
  • 19:00 - Игрален филм
  • 20:30 - Игрален филм
  • 21:30 - Документален филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"