В Душанци правят фитнес на открито

 

В Душанци започва изграждането на фитнес зона на открито по проект "Спорт и здраве за всички", разработен и представен за финансиране към „Дънди Прешъс Металс Челопеч” и община Пирдоп. Това съобщи за „Средногорие Медия” кметът на кметство Душанци Златка Кънева.

Идеята е разработена от кмета на кметство Душанци Кънева след разговори с младежката общност в селото, и след съгласуване с община Пирдоп беше представен на вниманието на ръководството на рудничната компания. Фитнес зоната ще бъде изградена в двора на училището, ще разполага с 6 уреда, сред които и един за рехабилитация. Проектът е на стойност 10 000 лв, осигурени с дарение от рудничната компания и от фонд "Граждански проекти и инициативи" на община Пирдоп. Съгласно предварителен график по проекта, до края на месец август тази година зоната трябва да бъде напълно завършена.

Кметът Кънева благодари на компанията-дарител за направеното дарение в знак на съпричастност към развитието на спорта в малките общности, и на общинската администрация на Пирдоп за помощта в техническата подготовка, както и на кмета  Ангел Геров за съдействието.

Кънева заяви още, че кметство Душанци е подготвило специален сертификат за дарителство на минната компания.

Кметство Душанци благодари и на семейство Мария и Иван Джонгови, които направиха дарение на посадъчен материал, с който екипът на кметството и деца от лятната занималня към НЧ „Светлина 1910” направиха цветен кът.

 

Публикувана на: 2021-07-30
Добавена от: Александър Илиев - Сандото
Източник: Средногорие - Медия

Намери ни в:


Новини по общини


Реклама


sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner
sm-banner

Телевизионна програма


  • 17:00 - Начало на програмата
  • 17:01 - Игрален Филм
  • 19:00 - Игрален Филм
  • 20:30 - Игрален Филм
  • 22:00 - Край на програмата

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"