2019.03.22
петък
09:50
КАБЕЛНА И ИНТЕРНЕТ ТЕЛЕВИЗИЯ
 
НОВИНИ ОТ РАЙОНА НА СРЕДНОГОРИЕТО
ВИЖ РЕГИОНАЛНИТЕ
ПРЕДИ НАЦИОНАЛНИТЕ НОВИНИ
7 години без шалшиви новини 7 години без шалшиви новини
Местни и регионални новини
В Копривщица извършиха ритуала за Бабинден

В Копривщица извършиха ритуала за Бабинден

Народно читалище „Хаджи Ненчо Палавеев“ – гр. Копривщица, съвместно с пенсионерския клуб в града,  отбелязаха  Деня на родилната помощ - 21 януари.

По традиция, беше спазен ритуалът първата родилка за 2017 г. да измие ръцете на жената, помогнала при раждането, за да се сдобие с рожба. Първото бебе Вили и нейната майка Милена Алексиева  извършиха ритуала и дариха  д-р Алексиева така, както повелява традицията.

Залата на старото училище беше изпълнена с щастливите усмивки  на  новите  граждани, техните родители, баби и приятели. Кметът на общината Генчо Герданов поздрави  майките, лекарите и присъстващите и пожела тази година да има повече бебета в Копривщица.

За 2017 година в Копривщица са се родили 18 деца, като девет от тях са постоянно живеещи в града.  Сръчните баби и младите майки бяха приготвили много вкусни лакомства, с които всички се почерпиха. Лекарите и малчуганите получиха подаръци от организаторите. За доброто настроение на празника певческа група „Копришки бисери“ поздрави присъстващите с шеговити народни песни.

Последна редакция на: Няма
Добавена от: Иванка Господинова
Дата: 2018-01-22 17:11
Източник: Средногорие - Медия
Автор:
ИЗБОР НА НОВИНИ ПО ОБЩИНИ
Реклама
sm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-bannersm-banner
Излъчени предавания
Информационни емисии
Facebook
 

Всички текстове, снимки и видео на интернет-платформата на медията са нейно авторско право. Източниците или авторите са обозначени от медията във всички случаи, когато са използвани чужди материали или интернет. Използването на текстове, снимки и видео от интернет-платформата на "Средногорие Медия" става със задължително цитиране на медията като източник. Екип на "НОВ ПОГЛЕД МЕДИЯ ГРУП"